Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 5-May-2011 03:16 Email | Share | | Bookmark
view frm the top

 
 
kompleks sukan....
View all 8 photos...
memandangkan FP hari ini ok, baik gua upload lagi, hehe... yg nie sabahagian pemandangan pekan sarikei, gua snap2 dari ofis kawan gua kat tingkat 7, the one and only tall building kat sini, 10 storey high.....

Quote:
Mummy jam; That part is the end of the town dah, tu lah nampak a bit quiet, hehe... Kan, harap2 FP nie tak menaikan blood pressure, tapi wat to do, its free stuff, hehe...
Layman; mmg nampak sihat sebab baru beli, haha... ofis theyols hari tu baru start kempen menghijaukan ofis, ,so, banyak lah money plant merata corner ofis, haha... tu lah yg best small town, pergi mana2 pun tak sampai 10 minit, siap boleh jalan kaki lagi....


Thursday, 5-May-2011 02:53 Email | Share | | Bookmark
ulat & burung

 
 
 
View all 8 photos...
Quote:
yati; hehe... mana tau kena lastik budak nakal kot...asalkan bukan kena bird virus, ok lah... huhu
Layman; buku? Haha.... gua dah ebrtahuun dah tak baca buku, majalh & surat khabar jer, hehe... yang makan daun pisang ngan daun rangoon crepers tu rasanya tak samalah, tapi sayang, ,tak sempat nak snap2 rupa caterpillar rangoon nie...


Ingatkan akan dapat observe caterpillar kat rangoon creepers, mana tau the next day, dah hilang dah, langsung tak sempat nak snap2 rupa ulat tu, huhuhu... sedih...


Last2, jumpa plak tekukur yg dah mati, kerja siapa nie? Tak kan lah kucing tak makan kalau dah berjaya diburu... hmmm... takpa, lepas snap2 tu, masuk tong....





Thursday, 28-Apr-2011 14:02 Email | Share | | Bookmark
hijau..

 
 
 
View all 8 photos...
dah lama tak tengok gambar2 hijau... hehe... jom, sejukkan mata...


Quote:
ouled kenitra; Tu mmg kena tgk nasib & mood insect tu, ,kalau theyols rasa tak terancam ngan kehadiran kita, bolehlah snap2 sepuas-puasnya, hehe.... tapi, of course,bak kata Layman, dok diam2, alert ngan pergerakan serangga dan kena bergerak perlahan2 supaya tak menganggu... o ya, dan pastikan backyard semak, hahaha....
pemancing ikan; Mesti kena ada model2 nya, maklumlah, model free, haha..
baning; Sabor, dah update dah, siap ada burung lagi, ,hehe...
layman; As a matter of fact, gua pun dah lama tak snap2 insects nie, kamera dah a bit short dah, huhu... bila snap, gambar2 semua over expose, cerah semacam jer.... tengah kumpul dana & survey2, hehe... so, for the mean time, kena korek kat folder2 lama for the bugs....
yati; thanks, masa kecik2 dulu banyak lagi damselfly yg berwarna warni kat longkang backyard..
mummy jam;Welcome back!.. hehe.... bila darah naik sebab FP buat hal, baik tgk somethign yg green kan, hehe....


Wednesday, 20-Apr-2011 02:28 Email | Share | | Bookmark
PRN sarawak 2011

 
 
 
View all 21 photos...
sibuk berkempen sampai takde masa nak update, hehehe.... well, here's some pics yg nak di share bersama sepanjang tempoh pilihanraya sarawak kat tempat gua. Its been a fun experience, pergi mendengar ceramah2 especially yg di'import' dari semenanjung, hehe...



Quote:
yati; yup, waktu pagi tu mmg cerah jer, tapi bila mausk petang dah start mendung & hujan renyai2...
Pemancing ikan; hehe... nie dah kali ketiga mengundi. Tak sabar lagi nak tunggu PRU, haha...
zairin; of course lah mengundi, sambil2 tu mengenang kembali zaman sekolah, and guess what, gua terserempak ngan 4 kawan2 lama kat situ, datang mengundi juga.
Layman; haha... kan, multi tasking, sambil beriadah sambil menambah info, jam rosak kot, sebab seingat gua, ,gua sampai dewan tu around 8.30pm, VIP pun baru sampai masa tu. Gua observer luar jer, haha... tak terlibat ngan any political party, haha... undi rosak pecah rekod, ,paling tinggi kat sarawak, ,2 ratus lebih rosak, 90% dr undi pos.
Hakimi; yup, area gua tu kalau tak silap 80% pengundi cina, ,hehe..


Monday, 11-Apr-2011 02:38 Email | Share | | Bookmark
alunan pasir

 
 
 
View all 8 photos...


Brown pun brown lah, tepi tengok corak kat kepak dia cantk gak kan.... ada smacam alunan pasir kat tepi pantai..chewah...

Quote:
yati & zairin; Kaan, walaupun all brown jer, takde nampak darat kan, hehe...
Layman; rasanya kot, cuma sempat snap2 a few sebelum model ni terbang jauh, hahaha.. mestilah peace, tak kan nak mid. finger plak, haha...


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net