Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Apr-2011 01:33 Email | Share | | Bookmark
pesta orkid liar,....

view frm the bedroom...
 
perasan tak, meriah pokok tu di kelilingi orkid...
View all 7 photos...
Setiap kali bila orkid nie berbunga, gua akan spend a few minutes inhaling the wonderful smell, hehe...



Quote:
Layman; Tu lah kan, meriah sebab tak di kacau... yup, orkid meriah tu tumbuh kat pokok palm, tunggu lah next blooming season, gua cuba tebalkan muka gi snap2 dari tepi jalan, hehe... Monstera tu mmg dah jadi monster dah, dulu plan nak cantas after cny, till now tak cantas2 lagi... rasa cam tak sanggup, tapi kalau tak do somthing, pokok mango plak yg merajuk.... Mummy gua tu lambat cerita, gua sejak dulu dah start tanam bawang, ingat lagi tak yg gua tanam kat tepi tingkap tu, sincec bawang merah hampir pupus, baru mummy gua tu sibuk nak tanam...huhu...
Pemancing ikan; haha, tangkai bunga betik pun tak semeriah orkid2 nie, , so far, area gua masih belum ada apa2 banner lagi, calon2 tu masih sibuk menumpu perhatian kat kawasan bandar & luar bndar, weols yg kat tengah2 masih tak tersentuh lagi, hehe...
Yati; Yup, quite a strong smell, dulu tak berapa berkenan, tapi sekarang mmg dah jatuh hati, haha... for me, the smell kind of reminded me of krim oil of olay tu, masa kecik2 mak n kakak gua guna hari2.. hehe....


Wednesday, 30-Mar-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 9 photos...
Quote:
Layman; Theyols nie mmg makan bunga, rasanya mesti tergelincir kedalam air, huhuhu... mmg pun malas nak tukar air tu, ,tapi kalau rajin tukar hari2 rasanya lama lagi bunga nie akan hidup....
baning; kesian kan... tragedi februari....
Pemancing ikan; haha, hebat jugak ulat nie kalau buat2 pengsan, dah berhari2 masih lagi pengsan...hehe...


kesian si catterpillar nie, dah besar dah tapi tak sempat jadi kepompong... tu lah, siapa suruh main sembunyi2 kat celah kelopak bunga, kan dah lemas... kalaulah gua sempat jumpa, dapat lah jugak letak dlm balang observe jadi moth apa.....
tapi nampak jugak kan tuan rumah malas tukar air pasu kan, hahaha....


yag ni plak mayat2 yg sempat di jumpai masa spring cleaning sblm cny, mesti semut tak dpt nak hurung pasal berat sangat kan.... ker tak sedap...




Tuesday, 22-Mar-2011 06:27 Email | Share | | Bookmark
assorted bugs lagi

this liltle cricket, hang on to the
 
scooter side mirror, frm the backyard, to my office,
View all 12 photos...

Last series of assorted bugs for the time being, hehe....

Quote:
Yati; cam pakai lace jer kan, hehe... finger crossed there wont be last series fp, kecuali fp yg tutup, hehe....
Baning; Dulu tgk kat tv, crab spider namanya, suka tunggu diam2 kat bunga2 utk buru mangsa....
Layman; kat sini pun dah lama tak jumpa spider tu dah, tapi even jumpa pun malaslah nak snap2 kecuali dia tengah makan, hehe... sayang lah moth tu sekeping jer sempat snap, kecik sangat lah lantern bug tu, lagipun sekor jer, hehe....


Thursday, 17-Mar-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark
assorted_skippers

 
 
 
View all 9 photos...
All together now, we are the world, we are the skippers, nananana lalala.... *tak tau lirik lagi, hahaha....


Quote:
Yati; hanya dua baris tu jer yg ingat, haha.... yg lain tu lala lala jer lah,
zairin; Takpe, gua main ipod kasi skipper ni dengar, haha...
Layman; haha.. menyampah ker, yg nie baru kuar dari kepompong, so, masih jinak lagi, hehe... kaaan, so far yg putih brown nie yg paling menonjol kan, yg brown yellow kecik tu dah biasa sangat... yg hitam legam tu plak, hehe... tak berkenan sangat, hehe....


Monday, 14-Mar-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark
CNY2011-04

 
frontyard. sama cam tahun lepas, haha...
 
View all 8 photos...
Last set gambar2 cny, dah pertengahan bulan 3 dah, cepat kan masa berlalu... hehe....



Quote:
Layman; tak kisah, asalkan merah, hehe... red warriors? bunga apa tu? Cari kat google, takde plak yg specific... huhu... mednilia & ytt tu semua dah arwah, nasib baik ad 3 pots of fern, jsut to add more greenery & tutup2 the gap between the vases, hehe....
hehe.... mee sua tu mmg direbus kejap jer then, pour in soup, then bolehlah letak ayam, mushroom, boiled egg, acar, as topping, gua selalu tambah kiap kasi sup tu hitam2 & berperisa, hehe....
Zairin; hehe... family reunion, adik beradik semua balik, famili kakak pun ada, kalau gang fp datang, jemput makan limau mandarin & makan kuaci, hahaha....


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net