Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 9-Feb-2010 01:32 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 7 photos...
Tak lama lagi sunyi lah kawasan2 bandar, semua cuti balik kampung, hehe...


Quote:
Layman; hmmm... crickets ok lah, tapi cicada, a bit too loud, baru jer malam semalam ada sekor cicada berlagu kat lampu car porch, waduh, nyaring sekali... tapi mmg nostalgik lah bunyi cicada nie, masa kecik2 dulu nenek gua selalu tangkap utk takutkan kakak gua, hehe....
Zairina; Hehe... lain kali bolehlah gua tangkap beberapa ekor sebagai hadiah kat uols, hahaha....
ler, kat US rupanya, mmg tak jadilah nak antar yg hidup, baik antar rakaman bunyi jer, hahaha....
mummy jam; Haha, so, they r not music to ur ears lah, takpe rezeki ikan2 tu, kesia theyols, last performance b4 jadi habuan ikan, hehe...
siti hawa; Itu lah kena rajin bawa mereka masuk hutan kot, hehe... takpe lah tak sempat merasa buah dabai tu, tahun depan ada musimnya lagi, yg dah kering tu boleh dijadikan senjata untuk baling2 gagak ker, tupai ker, cicak ker, hehehe.....



Friday, 5-Feb-2010 02:13 Email | Share | | Bookmark
Keep on working....

 
 
 
View all 8 photos...
Payah gak nak snap a proper pic of this blue metalic wasp, asyik bergerak sana sini tanpa henti....



Quote:
Zairina; Hehe... ada banyak lagi insects yg kaler metalic tau, even kepompong pun ada yg metalic.
Layman; Hah, rasanya wasp yg very the kurus panjang kan, betulker theyols resting, kot2 dah buat sarang kat situ, kat sini, dawai besi yg kena neglect weols tu dah jadi sarang theyols, so far, takde lagi perlu keluarkan ridsect, damai lagi, hehehe....
Sitihawa; sama2, hopefuly uols sempat menikmati buah dabai tu, hehe...
Yati; Kaaan, mcm kena lumur varnis kuku jer, hahaha....
Mummyjam; hehe.. kira bernasib baik lah masa tu, cuaca cerah, model pun khusyuk bergaya kesana kemari, ,haha...


Wednesday, 3-Feb-2010 06:09 Email | Share | | Bookmark
After the rain....

 
 
 
View all 8 photos...
Bilalah nak abis musim hujan nie...huhuhhu....



Quote:
Layman; Hehe... dah adat kan, bila ada, komplen, bila dah takde baru insaf, hahaha... kalaulah ada mesin hujan, kan best, boleh kawal bila2 masa nak hujan, hehe.. dok diam2 jer bug nie semua, nak keringkan badan kot, hehe..
sitihawa; Mak gua yg rajin guna daun pandan nie, kalau masak manisan, daun pandan tu wajib ada, hehe... oooo, dabai, kalau dah kering berkedut2, tu dah tak berapa sedap dah, senang jer nak masak, kasi rendam dalam air panas, tak ah panas sampai mendidih, hehe.. rendam dalam lebih kurang 10 minint camtu, kalau buah tu dah lembut, kira masaklah, tapi kalau masih ada terasa keras2 sikit, rendam lah kejap lagi. kalau bab makan tu makan cam gitu jer pun boleh, tapi famili gua lebih suka di tos ngan kicap manis, hehe.. oh ya, makan isi yg kuning2 tu, kulit hitam tu boleh dimakan gak sebab nipis, tapi biasa makan isi jer lah, hehe..
zairina; iskh2, kalau bug sekecik nie kena lighting, mmg kira "bertuah" lah kan, haha... tak best lah hujan lebat2, garenti banjir, tak suka lah, huuhu....
mummy jam; Theyols nie kan kecik, cute miut, tak best lah mandi air hujan, theyols mandi air kabus, hehehe....


Monday, 1-Feb-2010 04:43 Email | Share | | Bookmark
Braving Monday...

 
 
 
View all 8 photos...


Quote:
mummy jam; Tak kisah lah monday black ka, blues ka, not everyone looked forward for monday kan, hehe.... kecualilah change the monday blues to rainbow monday, hahaha....
Layman; Mestilah tak larat, berat sangat rasa sayap tu nak mengharungi Monday, haha....
zairina; Takdelah kamera hebat mana pun, kamera biasa jer, Sony w5, model lama, rasanya model2 kamera baru lagilah canggih, hehe..



Thursday, 28-Jan-2010 13:48 Email | Share | | Bookmark
SOS!

 
 
 
View all 13 photos...
Kumbang berantena kipas jatuh dalam "kolam", hehe...


Quote:
Mummyjam; Nampak jinak sebab baru diselamatkan prince charming mah, hahaha.....
Layman; itulah 18 antena, boleh receive pelbagai signal, hahaha... tu lah pasal terlalu banyak signal, terus jatuh pengsan dalam air, yg nie oklah, after a few while, laju jugak theyols merayap kat tangan gua, kalau yg lemas tu spider, gua akan tologn cepat kan the proses, flush it down or bukak lagi pili air bagi spidedr tu mengalir sama masuk longkang, hahaha.... kalau letak gambar no6 tu, tak kenalah ngan tajuk, tak nampak "kolam" tu, hehe...
armila; Thanks!!



[<<  <  14  15  16  17  18  19  20  [21]  22  23  24  25  26  27  28  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net