Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Mar-2011 02:50 Email | Share | | Bookmark
burung cari makan

 
 
 
View all 7 photos...
Biasa petang2 dalam kul 5 selalu gak nampak burung tengah makan malam, tapi theyols nie very alert n sensitif dgn persekitaran, bunyi klik dari kamera pun boleh dengar dari jauh, tup2 terus terbang, huhu... tapi dua2 jenis burung nie kira regular visitiors lah, hehe...

*can u spot the green punai?


Quote:
Yati & Zairin; Hehe... nak prize yer, ada, ada, jgn bimbang, hadianya adalah berupa benih pokok senduduk & bunga kantan!! Tadaaa.... tepuk tangan jangan tak tepuk... hehe...
Kadang2 pagi pun boleh nampak thyeols bertandang, best sambil breakfast, tgk theyols having breakfast as well, hehe...
Pemancing ikan; Hehe... kalau dapat tangkap mmg gua dah jadikan lauk, kat sunday market kadang2 boleh jumpa tau, diaorg tangkap banyak2 & di jual, then, adalah this buddhist association borong semua n lepaskan balik lam hutan.
Layman; hehe... burung gagak lagi besar, tapi sure kena halau kan, suara apa yg selalu dengar? Gua tak pernah lagi dgr suar punai nie, salalu bila jalan dekat bawah pokok, terdengar jer bunnyi flapping wings theyols melarikan diri, huhu... buunga haia kecik2, so, sesuai lah ngan paruuh kecik theyols, hehe...


Wednesday, 2-Mar-2011 01:32 Email | Share | | Bookmark
Assorted_dragonfly

 
 
 
View all 9 photos...
Bila lah ada yg pink ker, biru ker, nak datang bertandang, hehe.....


Quote:
PI & Layman: Kalau assorted rabbit tu kena jadi assorted masakan rabbit, hehe....


Tuesday, 1-Mar-2011 03:22 Email | Share | | Bookmark
CNY2011-03

 
 
belakang rumah....
View all 8 photos...
Pesta fireworks sebelah malam plak....

Quote:
Haha.... kalau rajin lepak kat shopping kompleks, mana tau boleh tgk singa lompat sana sini, yg singa kat sini cuma pusing2, lari2 anak jer...






Friday, 25-Feb-2011 12:00 Email | Share | | Bookmark
CNY2011-02

 
 
 
View all 11 photos...
Dam dam dum bunyi mercun, tapi rasanya buunyi mercun should be described as priik prak prik prak... haha.... sejak mercun di haramkan, mmg bapak gua tak beli lagi, tapi tahun nie, adalah kelainan & thrill sikit, hehe... so, he bought 2 papan mercun nie, sekali bakar lepas reunion dinner, sekali lagi midnite new year's eve, hehe...


hehe... gantung dari atas pokok kuini, in the middle of the frontyard, cam open burnign plak, haha....



Quote:
zairin; hehe.. kan gua budak baik, mana berani main baling2 mercun, kalaulah polis datang, gua suruh saman dulu jiran belakang tu, muahaha....
Pemancing ikan; Dun worry, kami sikit2 jer, tak macam jiran gua tu, mmg over the top, giu, hehe....
Layman; adalah melecur skit daun2 pokok tu, tapi they still bloom beautifully, haha... jagung tu mmg nampak banyak tapi rasanya dah over crowded, ,tak nampak langsung ada jagung lah, ,or maybe dah kena harvest jadi baby corn, then petang semlama, dah kena tebas semua dah jaguung2 tu, huhu.... yup, ,benih kapas, tinggi sangat nak harvest, hehe...
eh, apasal kanak2 datang berduyun, theyols tak tkaut kena api mercuun ker, hehe...


Monday, 21-Feb-2011 06:10 Email | Share | | Bookmark
Assorted_01

 
 
 
View all 9 photos...
Nasib baik hari Ahad semlam hujan & mendung sepanjang hari, dapat lah mengeledah balik folder2 lama dlm pc nie, jumpa lah gambar bugs2 yg sekeping dua keping, ,bila di kumpul2 semua, jadilah siri assorted nie, hehe.... sambil2 tgk balik koleksi assorted, terlintas pulak, mana perginya bugs2 nie, kat backyard sekarang, belalang, nyamuk, semut, lalat jer banyak, hahaha....

Quote:
Layman; Kaaan, tats y di pilih jadi gambar besar, hehe....
Pemancing ikan; Wah, tu satu sarang penyengat tu, fruit fly weols mana dapat lawan, hehe....
Zairin; Mmg bagi kat dia, upah jadi model, haha... takpe, belambak lagi limau2 lain, backyard gua ada 3 pohon pokok limau kasturi, huhu....
Baning; Haha... lalat yummy ker, limau yg yummy,


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net