Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 15-Oct-2010 07:17 Email | Share | | Bookmark
katak o katak

 
 
 
View all 13 photos...
masih hangat lagi ker isu lompat-melompat nie? hehe, kat backyard, katak ni cool jer, kasi fotografer snap puas2 baru dia lompat, hehe....



Quote:
Layman; mana ada focus dari jauh, mmg snap2 depan muka sikatak tu tau, hehe... ala, takde gerun pun katak nie, kalau kodok barulah nampak menakutkan sikit, hehe...
Zairin; Hehe... tak yah pun bagi something, si katak nie baru bangun, mamai lagi, tu lah pasal dpat snap puas2, hehe...


Monday, 11-Oct-2010 03:34 Email | Share | | Bookmark
kita minum dulu

Apple??
 
 
View all 12 photos...
Dapatlah 3 biji yg ok, so, mari kita buat jus markisa.... yum yum....
hehe... guna strainer kecik jer, dapatlah segelas selepas ditambah air gula & ais.



Quote:
Layman; haha... dont judge the juice by its errrr apa yer, its seeds, hahaha... dont get fooled by the seed, makin banyak seed makin banyak jus tau, haruslah mahal sebab fresh & pesticide free gitu n pressed by hand, not machine, hahaha....
kalau si cutie pie tu membesar jadi rajahbrooke tu, ,for sure he babies tu akan sebesar jari manusia..scary tau...hehe...
mummyjam; hehe, kalau ada chance tu, boleh try yg fresh from the fruit, tapi, rasanya agak masam, hehe.... kalau kirim buah tak kena quarantine ker? Kot2 bila dah direlease, ,dah jadi anak pokok dah, hahaha....
Pemancing ikan; Kena buat genetik modification, kasi buah membesar mcm tembikai, ,hahaha....
Zairin; Hehe... first trial, masih lagi testing testing 1, 2, 3, gitu, , so, buat lah segelas dulu, bila dah banyak buah, boleh buat se-jug utk semua, hehe... Veggies tu semua hidup segan mati tak mau, maybe tanah kurang sesuai & kurang baja kot... mmg ada plan nak tanam manggis, tapi dah tak cukup ruang dah, huhuhu...


Tuesday, 5-Oct-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark
crooked passion

 
 
 
View all 7 photos...
Buat masa nie passion fruit nie kira dah rajin berbuah, tapi, dalam rajin berbuah nie, banyak lah jugak buah yg jadi cacat, ada yg jadi mangsa fruit fly, ada yg misteri nusantara, jadi ccat, ala2 susuk kena cabut, hahaha....


Quote:
mummyjam; huhuhu... itulah, tapi sempat jugak merasa jus markisa segar hasil tanaman sendiri nie walaupun banyak yg cacat, lepas nie gua upload....
Layman; hehe... ala, saja nak buat gempak, mana tau masuk mastika, hahaha.... hari tu mmg caught the fruit flies red handed tengah bertelur, sayang, tak sempat nak snap, tapi, nasib baik masa kulit buah nie tebal, the young ones tak dapat tembus...padan muka, hehe...
Pemancing ikan; Kesabaran tu tak hilang, tapi kecewa tu adalah sikit2, hehe... tapi sempat gak menikmati hasilnya yg tak seberapa, hehe.... kalau guna syringe ambik jsu tu, mmg sengaja cari nahas, ,buah tu kalau belum masak, teramatlah masam... huhu...
Zairin; betulx3, walaupun cacat kat luaran, dalaman masih ok lagi...
Layman; butterfly tu kalau dah keluar kepompog tu mmg dah kira dewasa dah, so, i wont grow bigger anymore kecuali bunting, hehe...


Monday, 4-Oct-2010 12:00 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 8 photos...
up up we go.....


Quote:
Layman; hehe.. mana tau bila theyols dah bawak balik sarang, tinggal kulit keras jer, dalam tu dah tak berisi, hehehe.... kulit tu jadi aksesori for the queen jer, hahaha....


Friday, 1-Oct-2010 01:57 Email | Share | | Bookmark
Kerjasama... part 1

 
 
 
View all 8 photos...
Sedang tunggu apa tu? hehe....


Quote:
zairin; hehe... mana maungkin terpijak sarang pasal sarang mereka tinggi kat atas pokok, hehe....
mummy jam; Everyone's invited, hehe... mummy nak berapa pasang kaki? hehe...
Layman; Gua bukan murderer lipan tu,mmg masa merayau2 tu terserempak ngan mereka, takdelah tunggu sampai naik sarang pasal sarang tu tinggi, hehe...
Pemancing Ikan; Betul, betul, betul, tapi dah banyak2 kerangga tu nampak menakutkan plak, hehe...


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net