Halamanku - LIVE! from the backyard

By: halaman ku

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 10-Mar-2011 02:50 Email | Share | Bookmark
burung cari makan

 
 
 
 
 
 
 
Biasa petang2 dalam kul 5 selalu gak nampak burung tengah makan malam, tapi theyols nie very alert n sensitif dgn persekitaran, bunyi klik dari kamera pun boleh dengar dari jauh, tup2 terus terbang, huhu... tapi dua2 jenis burung nie kira regular visitiors lah, hehe...

*can u spot the green punai?


Quote:
Yati & Zairin; Hehe... nak prize yer, ada, ada, jgn bimbang, hadianya adalah berupa benih pokok senduduk & bunga kantan!! Tadaaa.... tepuk tangan jangan tak tepuk... hehe...
Kadang2 pagi pun boleh nampak thyeols bertandang, best sambil breakfast, tgk theyols having breakfast as well, hehe...
Pemancing ikan; Hehe... kalau dapat tangkap mmg gua dah jadikan lauk, kat sunday market kadang2 boleh jumpa tau, diaorg tangkap banyak2 & di jual, then, adalah this buddhist association borong semua n lepaskan balik lam hutan.
Layman; hehe... burung gagak lagi besar, tapi sure kena halau kan, suara apa yg selalu dengar? Gua tak pernah lagi dgr suar punai nie, salalu bila jalan dekat bawah pokok, terdengar jer bunnyi flapping wings theyols melarikan diri, huhu... buunga haia kecik2, so, sesuai lah ngan paruuh kecik theyols, hehe...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net